Dagligdagen

Praktiske information i dagligdagen

Praktisk info

 • AULA

  Når dit barn starter, oprettes barnet i AULA hvor alle oplysninger og tilladelser skal udfyldes af jer forældre.

  Det er også i dette system vi kan se hvem der er kommet og hvem der er gået hjem. Vi kan vise jer hvor man skal trykkes ind og hjem, når i kommer på besøg.

  Hvis man er syg, må man ikke komme i daginstitution, så er det vigtig at man bliver hjemme til man er helt frisk. Man skal melde sig syg på AULA. Nogle kan være så heldige at få fridage og/eller blive hentet tidligt af en bedsteforældre, dette skal man også notere på AULA, så vi har overblik over gruppen. Vi må ikke udlevere barnet til andre end forældrene, hvis ikke at det er noteret på AULA.

 • Madordning

  I Engum daginstitution skal man have madpakke og drikkedunk med. Madpakken er til frokost.

  Der skal være navn på madkasse og drikkedunk.

  Vi servere formiddags og eftermiddagsmad, hvis man er tilmeldt madordning. Her serverer vi et ernæringsmæssigt sundt mellemmåltid, det kan være grød, forskelligt brød og selvfølgelig med frugt og grønt. Hvis jeres barn har lægeligt diagnose på fødevarer allergi, vil vi servere et alternativt måltid.

 • Skiftetøj

  Der skal være skiftetøj med, det skal ligge på rummet i garderoben. Der skal være tøj og fodtøj med til at kunne være ude i alt slags vejr. Vi er nemlig næsten ude hver dag.

  Der skal være navn på alt overtøj og fodtøj.

  Hjemmesko er meget hensigtsmæssigt især i vinterhalvåret, da vores gulve kan blive kolde.

  Det er altid et forældre ansvar, at der er det nødvendige på rummet, samt at det er tørt og passer til barnet. Vi har ikke ”lånetøj” til rådighed.

  Vuggestue børn, som sover i krybbe eller barnevogn, skal have en sovedragt med i vinterhalvåret, så man kan holde varmen.

  Hvis du stadigvæk bruger du ble når du starter i børnehave, så skal i selv have dem med, vi har en plads til dem på toilettet

 • På tur

  Vi tager nogle gange spontant på tur. Derfor skal dit barn altid have en turtaske på rummet. Tasken skal sidde godt på ryggen af barnet og kunne spændes foran så den ikke glider ned af skulderne. I tasken skal der ligge et sæt ekstra tøj i en pose, og der skal kunne være madkasse og drikkedunk der i. Der skal være navn på eller i tasken.

 • Sygdom

  Vi modtager ikke syge børn, det er vigtig at barnet er rask og frisk til at kunne deltage i dagens aktiviteter. Vi giver ikke medicin medmindre at det er kroniske lidelser (f.eks. astma)

  Husk at melde barnets syg på AULA. Hvis man fejler noget smitsom eller alvorligt, så er det vigtig at i skriver dette til ledelsen. Ved information om evt. smitsom sygdom, vil vi give besked til øvrige forældre via AULA.

 • Fødselsdage

  Vi fejrer gerne barnets fødselsdag her i institutionen, dog prioriterer vi at tage hjem til barnet (hvis dette ønskes af jer) når barnet er i førskolegruppen. Der er ingen regler for hvad man skal have med eller servere. Dog opfordre vi til at følge de er næringsmæssige råd fra sundhedsstyrelsen og begrænse sukker indtaget. Aftal med en voksen inden dagen, hvad jeres barn gerne vil have med. Hvis i har lyst og mulighed, så er forældre velkomne til at blive og fejre barnet sammen med os.